Video: Zó ontsnapte de serval uit verblijf in Herkenbosch

Archieffoto servalkat © iStock
Het heeft de gemoederen zondag en maandag flink bezig gehouden: de ontsnapte serval uit Herkenbosch.
Het dier is sinds maandagochtend weer terug in het omheinde verblijf van zijn baas Erik Aspers. Hoewel een zoektocht van de politie en Aspers zelf maandagnacht niks opleverde, stond de serval in de ochtend weer voor de deur.

Uit Spanje

Aspers is zelfs linea recta teruggekeerd uit Spanje om zijn grote katachtige terug te halen. "Het dier zou alleen door mij gevangen kunnen worden. Ik heb in de nacht van zondag op maandag tot 02:30 uur gezocht. Ik heb haar toen al gezien, maar kreeg haar niet te pakken. [...] Ik heb twee servals. Ik denk dat het mannetje het vrouwtje geroepen heeft en dat ze daardoor terugkeerde. Ik ben blij dat ze weer terug is", vertelde Aspers maandagochtend.

Genoeg ruimte

Volgens Aspers menen mensen weleens dat zijn servals in een 'kleine kooi' leven, iets wat volgens hem niet klopt. "Een normale kat zit ook binnen en een konijn zit ook in een kooi. Hier hebben ze tenminste ruimte. Ik ben in een dierentuin geweest, en daar hebben ze de helft nog niet", vertelt de Herkenbosscher voor de camera van L1mburg Centraal.
In de video hieronder is te zien hoe de serval heeft weten te ontsnappen.