Video: Limburgse meiden strijden om Gouden CupCakeCup

Limburgse kandidaten CupCakeCup © L1 (Sjors Abeling)
De Limburgse meiden Julia en Guusje uit Meijel en Venlo strijden de komende weken om de Gouden CupCakeCup. Een beker die te winnen is in het gelijknamige kindertelevisieprogramma van NPO Zapp.
Al tien jaar lang is het televisieprogramma vaste prik voor kinderen in de kerstvakantie. En dit jaar doen de Limburgse meiden een gooi naar de beker.

700 aanmeldingen

"Het aanmelden begon eigenlijk een beetje als een grapje", vertelt Guusje Geertsen uit Venlo. "We hebben samen een auditiefilmpje ingestuurd en toen waren we ineens door naar de battles." Uit 700 aanmeldingen schopten de meiden het uiteindelijk tot de studioshows.

Geheim

Of de meiden in de finale komen en mee mogen dingen naar de beker is nog de vraag. Voorafgaand aan het programma hebben de ouders van de meiden namelijk een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. "Ik vind het niet zo moeilijk om mijn mond te houden", aldus Guusje.
"Onze ouders overigens wel, die hebben het bijna al verklapt", lacht Julia Cortenbach uit Meijel haar toe. Toch valt het geheimhouden best mee. "Op een gegeven moment is iedereen er wel aan gewend dat je niks mag zeggen. En het is stiekem ook wel leuk dat niemand iets weet en dan gaat kijken", zegt Julia.

Begin januari

De studioshows van het programma zijn vanaf maandagavond te zien op NPO Zapp, maar Julia en Guusje maken pas op 3 januari als duo hun opwachting in de CupCakeCup.