Ontsnapte serval uit Herkenbosch is weer thuis

Archieffoto servalkat © iStock
De eigenaar van de serval is halsoverkop teruggekeerd uit Spanje om zijn dier te zoeken. Uiteindelijk stond de serval maandagochtend voor de huisdeur van haar baasje.
Het dier ontsnapte zondag vanuit zijn kooi in Herkenbosch.

Politie

Omdat een zoektocht van de politie niets opleverde, keerde baasje Erik Aspers zondag terug uit Spanje. "Het dier zou alleen door mij gevangen kunnen worden. Ik heb in de nacht van zondag op maandag tot 02:30 uur gezocht. Ik heb haar toen al gezien, maar kreeg haar niet te pakken."

Terug naar huis

Dat bleek achteraf ook niet nodig. De serval stond maandagochtend voor de huisdeur. "Ik heb twee servals. Ik denk dat het mannetje het vrouwtje geroepen heeft en dat ze daardoor terugkeerde. Ik ben blij dat ze weer terug is."

Gevaarlijk

Aspers stelt dat zijn dieren niet gevaarlijk zijn. Het was ook niet de eerste keer dat er een ontsnapt is. "Ze zijn tam. Ze lopen in huis overal rond en gaan goed om met mijn andere dieren. Ze doen echt geen kwaad. Ik heb mij dan ook geërgerd aan de berichtgeving dat het een gevaarlijk dier zou zijn. Dat is écht niet zo. De paniek die zondag ontstond was dan ook overdreven. Maar ik ben wel blij dat ze terug is. Ik ga nu toch maar de kooi weer zo maken dat ze niet meer kan ontsnappen."