Vakantieganger wil toch weg ondanks omikronvariant

Foto ter illustratie. © iStock
Limburgse reisbureaus hebben deze kerstvakantie minder boekingen dan voor de coronapandemie. Toch zijn er genoeg mensen die de sneeuw of zon opzoeken tijdens de feestdagen.
Dat blijkt uit een rondgang van L1 bij diverse reisbureaus.

Kort voor vertrek

Ondanks de oprukkende omikronvariant willen Limburgers toch weg. Wel ziet TUI Venlo dat het boekingsgedrag van mensen verandert. "Het spontane is er een beetje vanaf. Er wordt eerder kort voor vertrek geboekt en dat heeft weer te maken met corona en de geldende regels in dat land", vertelt een medewerkster.

Omboeken

Ook directrice Joyce Fonteijn van reisbureauketens Kupers en Schoenmaeckers beaamt dat mensen vakantie willen vieren. Ze ziet weinig annuleringen, wel enkele omboekingen. "Neem als voorbeeld Oostenrijk en de boosterprikken. Dat wordt dan omgeboekt naar een skivakantie in Frankrijk."

Angst

Vatan Reizen in Roermond is een klein reisbureau en verkoopt alleen vliegtickets. Als het zo doorgaat met deze pandemie dan kan volgens een medewerker het reisbureau beter de deuren sluiten. "We draaien nauwelijks omzet. Ik merk dat mensen bang zijn om weg te gaan. Maar als ze gaan tijdens de feestdagen, kiezen ze landen als Griekenland, Turkije en Italië."

De zon

Ook directeur Paul Crombag van Corio Travel in Heerlen baalt als een stekker dat zijn inkomsten dalen vanwege het virus. "Er is niks meer over van de branche. Hier wordt iedereen bang gemaakt." Er zijn volgens de directeur wel boekingen, maar wel minder dan voorgaande jaren. "Populaire bestemmingen in de winter zijn de Canarische Eilanden, Curaçao, Dominicaanse Republiek of Egypte."
"Met goede voorbereiding en de juiste papieren kun je gewoon genieten van een vakantie", verzekert Fonteijn.