1Lunch: Grote kerstdrukte rond bezorgmaaltijden

Gedekte tafel voor een kerstdiner © iStock
Grote kerstdrukte rond bezorgmaaltijden, de Limburgse Paardensport Prijzen zijn uitgereikt, Max Verstappen en Kelly Piquet ontmoeten neefje Lio en het jaaroverzicht van 2021. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Boeren brengen kerstgroet met versierde tractoren

In Zuid-Limburg hebben zo'n 50 boeren donderdagavond een kerstgroet gebracht vanuit hun versierde tractoren.
Met de actie hopen de boeren een glimlach te toveren op de gezichten van omstanders en eenzaamheid tegen te gaan. Bekijk hier de video.

Max Verstappen en Kelly Piquet ontmoeten neefje Lio

Begin deze week werd Max nog gespot op het vliegveld van Beek. Inmiddels is duidelijk wat hij tijdens zijn bliksembezoek heeft gedaan. Zo heeft hij onder andere zijn zus Victoria bezocht, die onlangs beviel van haar tweede zoontje, Lio. Lees hier meer.
Max Verstappen en zijn vriendin Kelly Piquet met neefje Lio © Instagram @kellypiquet

Limburgse Paardensport Prijzen zijn uitgereikt

Sanne Thijssen uit Sevenum en Brent Janssen uit Swolgen zijn de winnaars geworden van de Limburgse Paardensport Prijzen 2021.
Thijssen en Janssen werden verrast door voormalig bondscoach Rob Ehrens uit Weert. De uitreiking van de Limburgse Paardensport Prijzen is een initiatief van Limburg Paardensport en de Provincie Limburg. Lees hier meer.

Weer grote kerstdrukte rond bezorgmaaltijden

Het loopt weer storm met de bestellingen van maaltijden en dinerboxen voor de kerstdagen, nu restaurants vanwege de coronamaatregelen opnieuw verplicht zijn gesloten. Alle inspanningen worden gedaan om de drukte het hoofd te bieden en bij verschillende sites voor maaltijdbezorging is het al niet meer mogelijk om nog diners te bestellen voor de kerst.
Mathijs Heijting, topman van het platform thuisuiteten.nl, spreekt van extreme drukte met duizenden orders die moeten worden verwerkt. Hij werkt samen met tientallen toprestaurants. Volgens Heijting moet dag en nacht worden doorgewerkt om alle gekoelde bestellingen te kunnen verwerken en die bij de mensen thuis te bezorgen. Er zijn ook afhaalmogelijkheden en maaltijden liggen in de schappen bij verschillende supermarkten van Albert Heijn. Het is niet meer mogelijk om nog bestellingen voor de kerst te doen. "Voor de restaurants is het alle zeilen bijzetten maar voor ons ook", aldus Heijting. Lees hier meer in ons liveblog.

Jaaroverzicht 2021: Dit vonden jullie het interessantst

Corona domineert op dit moment ons dagelijks leven en het virus kreeg dit jaar veel aandacht in de media. Toch werd de pandemie dit jaar duidelijk overschaduwd door een andere ingrijpende gebeurtenis in onze provincie.
Op het gebied van nieuws lag jullie interesse dit jaar vooral bij de watersnood waar Limburg deze zomer mee te kampen kreeg. Bekijk hier het hele jaaroverzicht.
Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures