Vera uit Nieuwstadt heeft de mooiste kerstboom van Limburg

Vera poseert voor de mooiste kerstboom van Limburg © Vera van der Beek / iStock
De 32-jarige Vera van der Beek uit Nieuwstadt heeft de 1Limburg-verkiezing 'Mooiste kerstboom van Limburg' gewonnen.
Met maar liefst 45 procent van de stemmen heeft de kerstfanatiekeling glansrijk gewonnen.

Voor de lol

Vera, oorspronkelijk uit Wessem, heeft de winst totaal niet zien aankomen. Sterker nog, ze heeft haar foto eigenlijk als grap ingestuurd. "Ik vind het heel chique, ik had het niet verwacht. Ik had eigenlijk voor de lol een foto ingestuurd, want vrienden vonden hem heel mooi."

Zes uur

Het opzetten van de 'Mooiste kerstboom van Limburg' is een behoorlijke karwei geweest. "Het duurde een uur of zes. Ik heb hem wel samen met mijn vriend Pjer opgezet", vertelt Vera.
Overigens is het niet bij een boom gebleven: Vera heeft er drie én een groot kerstdorp. "Ik ben eerst begonnen met een paar huisjes, ieder jaar komt er wat bij. En nu de laatste dingen, zoals een trein. Zo wordt het elke keer groter en verandert er wat. Ik heb het allemaal zelf gemaakt. De ondergrond en de bergen aan de achterkant, op de huisjes na."
(tekst gaat verder onder de foto's)

619 stemmen

Woensdagmiddag hebben mensen op de 1Limburg-Facebookpagina hun stem kunnen uitbrengen op de top vier. Deze is door de redactie geselecteerd nadat mensen uit de hele provincie een paar dagen de tijd hadden om hun kerstboom in te sturen. In totaal zijn er 619 stemmen uitgebracht waarvan Vera er 279 heeft gekregen. Melanie Doorman uit Roggel is tweede geworden (129 stemmen) en Debby Vullings uit Tegelen (111 stemmen) derde. Ed Vissers uit Meijel is met 100 stemmen vierde geworden.

Australian Shepard

Op de inzending van Vera is ook een hond te zien: "Dat is mijn hond Blue, een Australian Shepard. Ze komen niet vaak voor, maar worden wel steeds populairder."
Wie weet heeft de viervoeter, die vast en zeker een aantal mensen heeft laten smelten, zomaar wat extra stemmen voor Vera kunnen sprokkelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!