Lidl opent nieuw distributiecentrum in megaloods Echt

Afbeelding ter illustratie © Dokvast
Supermarktconcern Lidl gaat de spiksplinternieuwe megaloods in Echt voor de komende jaren huren.
Eerder werd al bekend dat eigenaar P3 Logistic Parks de loods heeft weten te verhuren, nu bevestigt Lidl International dat het de ruimte in Echt-Susteren heeft afgehuurd.

Volledig afgehuurd

Lidl huurt het volledige distributiecentrum van zo'n 99.000 vierkante meter af. Naast de megahal ligt het distributiecentrum van een andere discounter: Action. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe distributiecentrum operationeel is.

Zonnepanelen

Bij de bouw van de megahal in Echt werd rekening gehouden met zo'n 30.000 zonnepanelen op het dak. Die liggen er nu niet op. Dat komt omdat de aanvraag voor een aansluiting op het stroomnet te laat binnen was bij netbeheerder Enexis, en die had geen capaciteit meer.
Vorige week werd bekend dat er toch een oplossing is gevonden om het zonnedak aan te sluiten op het stroomnet. Het plan is om een 11 kilometer lange kabel te trekken naar een ander verdeelstation. Dat zal veel tijd en geld gaan kosten, verwacht de eigenaar van de loods.

'Tijdelijke bouwstop dozen'

Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, pleitte eerder voor een tijdelijke bouwstop van 'dozen' zoals die in Echt. Volgens Veldhuis is er namelijk ook behoefte aan bijvoorbeeld woonwijken en natuurgebieden.
Hij zegt dat gemeenten samen moeten optrekken: