L1mburg Centraal: finale LVK 2022 naar carnavalszondag

Afbeelding ter illustratie © iStock
Boosters voor ziekenhuispatiënten VieCuri Venlo, oud-gouverneur Bovens blikt terug en vooruit, de finale LVK verhuist naar carnavalszondag en meer Limburgs nieuws

Boosters voor ziekenhuispatiënten VieCuri Venlo

Het Viecuri-ziekenhuis in Venlo gaat boosterprikken zetten. Die zijn bedoeld voor patiënten die al een afspraak hadden in het ziekenhuis. Daarmee wil het grote drukte bij de vaccinatiestraten voorkomen. De actie loopt tot en met 14 januari.

Finale LVK 2022 naar carnavalszondag

Carnaval verplaatsen vanwege corona is een slechte optie. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. Wel is het volgens Bruls slim om nu al bezig te zijn met een alternatief programma. Hij reageert daarmee op het verplaatsen van de finales van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer LVK.

Terug naar het hoogwater in het rampgebied rond Luik

In de omgeving van Luik richtte het hoogwater in juli enorme schade aan waarbij tientallen doden vielen. Het herstel in de buurt van het Belgische Verviers en Chaudfontaine vlakbij Luik komt maar moeizaam op gang. Een vrijwilligster uit Heerlen helpt mee.

Oud-gouverneur Bovens blikt terug en vooruit

Hij was bijna 10 jaar gouverneur van Limburg. Theo Bovens stapte in april op wegens een gebrek aan vertrouwen in de nasleep van de IKL-affaire. Bovens is op dit moment waarnemend burgemeester in Enschede.

Fortuna wil met vrouwenteam naar eredivisie

Fortuna Sittard wil volgend seizoen met een vrouwenteam starten in de eredivisie. Meer dan een decennium nadat Lieke Martens haar carrière begon in Venlo, krijgen Limburgse voetbaltalenten dus eindelijk weer een club op het hoogste niveau.