Hubert Bruls: 'Carnaval verplaatsen is slechte optie'

Hubert Bruls te gast bij Limburg Centraal © L1
Carnaval volgend jaar verplaatsen vanwege corona is een slechte optie. Dat zegt Hubert Bruls voorzitter van het Veiligheidsberaad.
Wel is het volgens hem slim om nu al bezig te zijn met een alternatief programma.

Volksfeest

Bruls reageert daarmee op de brief van de Limburgse burgemeesters aan carnavalsverenigingen in de provincie om na te denken over een alternatieve invulling van dit volksfeest. Bruls: "Ik kan niet in een glazen bol kijken en zeggen hoe je het moet doen, maar alternatieven bedenken is altijd prima." Limburg is volgens hem een goede carnavalsprovincie waar voldoende goede mensen rondlopen om daar invulling aan te geven.

Stekker

De oud-burgemeester van Venlo zegt dat het altijd lastig is om op het juiste moment ergens de stekker uit te trekken. "Twee weken van te voren kan echt niet, want dan is de teleurstelling helemaal groot." Maar er komt volgens hem altijd een moment dat je toch de knoop moet doorhakken.

Alternatief

Burgemeesters hebben de Limburgse carnavalsverenigingen opgeroepen om na te denken over alternatieve activiteiten rondom vastelaovond in februari. "We achten het zeer onwaarschijnlijk dat de situatie in februari zodanig is verbeterd, dat carnaval weer gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn”, schreven de Limburgse burgemeesters.