1Lunch: Gaat vliegveld Beek met Schiphol samenwerken?

Afbeelding ter illustratie © iStock
Limburgers ademden in 2020 stuk schonere lucht in, mantelzorgacademie moet druk op thuiszorg verlichten en deze evenementen gingen niet door. Dit en meer in de 1Lunch.

Schonere lucht in Limburg

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de luchtkwaliteit vorig jaar aanzienlijk is verbeterd. Zo ademden Limburgers vorig jaar de schoonste lucht in sinds jaren. Limburg kende vorig jaar een flinke daling in zowel de stikstofdioxide als fijnstof in de lucht. Lees hier meer.

Burgemeester over vondst Jürgen Conings: ‘moeilijke periode'

Burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik ervoer de zoektocht naar Jürgen Conings en de vondst van het lichaam van de militair als "een moeilijke periode, die raar op zijn einde is gekomen.” Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie © Track '88

MUMC+ mantelzorgacademie moet druk op thuiszorg verlichten

Het Maastricht UMC+ begint op woensdag met het opleiden van mantelzorgers in verschillende taken. Daarmee moet de druk op de thuiszorg verlicht worden, die met name door corona met een personeelstekort kampt. Lees hier meer.

Jaaroverzicht 2021: deze evenementen gingen niet door

Het einde van dit jaar komt bijna in zicht. 2021 was wederom een rusteloos jaar en gaat zeker niet voor iedereen de boeken in als een succesjaar. De coronapandemie heeft een fikse stempel gedrukt op de evenementensector. Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie © iStock

Gaat vliegveld Beek met Schiphol samenwerken?

Maastricht Aachen Airport (MAA) en Schiphol onderzoeken de mogelijkheid van nauwere en verregaande samenwerking. Daarbij worden twee scenario's bekeken. In een scenario wordt samenwerking in onder meer de exploitatie, commercie en vastgoedontwikkeling bekeken zonder dat Schiphol een belang neemt in de Limburgse luchthaven. Lees hier meer.