Grand Café één dag na feestelijke opening alweer dicht

Afbeelding ter illustratie © L1
Bart en Juul Backus, vader en dochter, openden zaterdag 18 december na anderhalf jaar hard werken het nieuwe Grand Café Restaurant De Graanbeurs in hartje Venlo. Het was een drukke dag, maar ook meteen de laatste.
Die zaterdagavond was er namelijk ook de ingelaste persconferentie van Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel. Dit trio kondigde aan dat vanaf zondagochtend 5:00 uur alles in complete lockdown moest vanwege een nieuwe dreigende uitbraak van het coronavirus. Dus ook de zaak van Bart en Juul ging direct op slot. Een flinke domper en een onzekere tijd voor de nieuwe zaak.

Kok

De week voor de persconferentie hadden vader en dochter een vast contract afgesloten met een kok, die ze met veel moeite hadden gevonden. Dat contract zou per 1 januari ingaan. Hoe het nu verder moet met de vaste kracht, is voor vader en dochter Backus nog niet duidelijk. Het is de vraag of ze aan de eisen voor de NOW-regeling -waarmee personeel doorbetaald kan worden- voldoen. Mocht dat niet het geval zijn, dan komen de lasten op het bordje van de familie Backus. Ze willen de kok graag behouden, want personeel is lastig te vinden.

Hoe nu verder?

Vader en dochter beraden zich nog over to-go-activiteiten en voor de rest is het wachten tot 15 januari. En hopen dat dan de regels versoepeld worden. Volgens Juul geeft die ene dag dat ze open zijn geweest veel vertrouwen voor de toekomst. Het was van 's ochtends vroeg tot sluitingstijd bomvol in de zaak. "Het is heel fijn dat het zo druk was. Je krijgt toch waardering voor waar je zo lang aan gewerkt hebt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Daar houden we ons aan vast."