'Oppasmoeder misbruikte kinderen voor pedofiele partner'

Afbeelding ter illustratie © iStock
Een 52-jarige oppasmoeder uit Noord-Limburg heeft tenminste zeven zeer jonge kinderen seksueel misbruikt om haar partner een plezier te doen, zo verklaarde de oppas. "Hij had extreme fantasieën, ik weet niet waarom ik die heb laten uitkomen en het spijt me", vertelde Nancy D. maandagmiddag huilend in de rechtbank in Den Bosch.
Het misbruik, waarbij onder meer sprake was van het seksueel binnendringen van het lichaam van een 2-jarig meisje, werd afgelopen zomer ontdekt. Toen zagen ouders op videobeelden dat de oppasmoeder hun dochtertje misbruikte.

Videoverbinding

D. werd dezelfde nacht nog opgepakt. Zij en de 58-jarige Peter S. zitten vast in afwachting van de behandeling van de rechtszaak. De oppasmoeder was aanwezig in de rechtszaal, S. woonde de zitting bij via een videoverbinding.

Tranen

Waar Peter S. zo stil zat dat de rechter af en toe twijfelde of de verbinding was weggevallen, kon Nancy D. gedurende de hele zitting haar tranen niet bedwingen. "Ik kan het niet meer terugdraaien. Ik besef wat ik deze kinderen, hun ouders en ook mijn eigen ouders en mijn hele familie heb aangedaan. En ik vraag me af: wat nu als dit mijn eigen kinderen zou zijn overkomen?"

Voorgevallen

Volgens advocaat Noord Geraads, die een deel van de ouders vertegenwoordigt, verkeren de zes gezinnen van de zeven slachtoffers in grote onzekerheid over wat er precies is voorgevallen. Hoe het met de slachtoffers zelf gaat en wat zij van het misbruik hebben meegekregen of onthouden, is niet bekend.

Beeldmateriaal

De politie heeft de beelden waarop het misbruik te zien is inmiddels bekeken. De komende maanden zullen die verder worden geanalyseerd, onder meer om te kijken wanneer de beelden precies zijn gemaakt en om te achterhalen of het beeldmateriaal nog verder is verspreid.