Huisartsen Panningen en Beringe willen zelf gaan boosteren

Afbeelding ter illustratie © L1
Huisartsen in Panningen en Beringe gaan hun eigen patiënten een boosterprik geven. De huisartsen willen komende donderdag de eerste prikken zetten.
De huisartsen willen hiermee het boosteren van mensen tussen de 18 en 60 jaar versnellen.

Omikron

Volgens huisarts Frank van Kemenade kunnen de huisartsen prima zelf de boostervaccins zetten. Ze willen zo helpen om iedereen zo snel mogelijk een boostervaccin te geven, om besmettingen met de omikronvariant voor te zijn. De artsen gaan vaccineren in overeenstemming met de GGD Limburg-Noord. De huisartsen zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen.

10.000 vaccins

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) moet de vaccins nog leveren. Maandag wordt bekend of de huisartsen de boostervaccins ook daadwerkelijk krijgen. Het gaat om 10.000 vaccins die kunnen worden gezet.

Draaiboek

De huisartsen in Panningen en Beringe zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Ze stellen een draaiboek op om alle patiënten die dat willen te prikken op een dag. Het draaiboek kan een-op-een overgenomen worden door andere huisartsenpraktijken in de provincie.
💬 WhatsApp ons!
Tip voor de redactie? Stuur je bericht via WhatsApp of naar redactie@1limburg.nl. Ook voor het doorgeven van fouten in onze berichten.