Prevoo: 'Lockdown raakt het hart van Valkenburg'

Afbeelding ter illustratie © L1 (Robert Janssen)
Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul noemt de harde lockdown "vreselijk en keihard". "Het raakt het hart van Valkenburg."
Prevoo zegt in L1mburg Centraal de getroffen ondernemers de komende periode zoveel mogelijk te willen ondersteunen.

Kerststad

In Valkenburg vond tot zaterdag Kerststad Valkenburg plaats. Een evenement dat veel bezoekers naar de mergelstad trekt. Prevoo kon kort na de persconferentie direct een conclusie trekken. "Dit is het einde van Kerststad Valkenburg", zegt de burgervader terwijl hij middenin het centrum staat. "Het is stil en dat zal het ook blijven tot zeker 14 januari." Prevoo gaat zondag met de organisatie en de standhouders in gesprek om alles te laten opruimen.

Ondernemers

Prevoo wil ook aandacht besteden aan de ondernemers die worden geraakt in zijn gemeente. "Ondernemers zeggen tegen mij dat de koek op is. Ze hadden gehoopt met Kerststad Valkenburg geld te verdienen. Het is na de watersnood een tweede dreun. We gaan aandacht besteden aan die ondernemers en proberen ze zoveel mogelijk te ondersteunen."

Omzetderving

De burgervader wil ook een duidelijk signaal geven naar het Rijk. "Heel veel ondernemers hebben omzetderving. Dat hadden ze al door de watersnood en nu komt corona daar bovenop. Ondersteuning helpt wel, maar het hakt er ook flink in." Toch heeft Prevoo houvast: "De solidariteit is groot, we zijn veerkrachtig."