Floor maakt kerstdiners voor eenzame ouderen in Maastricht

Afbeelding ter illustratie © L1 (Mattijs Smit)
220 kwetsbare ouderen in Maastricht konden donderdag rekenen op een kerstdiner aan huis. De 22-jarige Floor Albertz spendeerde uren met haar moeder en haar zusje in de keuken.
De ontvangers uit de wijk Blauw Dorp eten de feestmaaltjes samen met anderen op. "Veel ouderen zijn vaak al eenzaam en nu door corona nog meer. Op deze manier willen we hen toch een beetje een fijne kerst bezorgen", vertelt Floor.

Familieproject

Eerlijk is eerlijk: het idee komt van moeder Jacqueline Hendriks. Als wijkverpleegkundige merkte ze dat veel ouderen in Blauw Dorp behoefte hadden aan wat aandacht. "Normaal gesproken hadden we dus een groot diner georganiseerd voor al die mensen", vertelt ze. "Nu dat vanwege corona niet mogelijk is, brengen we het kerstdiner bij hen thuis."
Het is een echt familieproject geworden voor het gezin Albertz-Hendriks. Ook zusje Christien (14) is aangehaakt. Zij mag het allereerste kerstdiner vandaag brengen, naar mevrouw Beckers. Die is er gelukkig erg blij mee. "Het is een moeilijke tijd en dit soort prachtige initiatieven maken het toch nog een beetje leuk. Ik ben ze hier heel dankbaar voor", reageert de vrouw.