GGD'en in Limburg gaan aantal boosterprikken opschalen

Afbeelding ter illustratie © Camiel Schnackers (L1)
De Limburgse GGD'en gaan het aantal boosterprikken versnellen. In Zuid-Limburg worden binnenkort 70.000 boosterprikken per week gezet, in Noord-Limburg vanaf volgende week 50.000 per week.
In Zuid-Limburg worden in Geleen, Kerkrade en Maastricht prikken gezet. De GGD Noord-Limburg zet in Venray, Venlo en Roermond vaccinaties. Vanaf maandag komt daar een extra locatie bij in Weert.

Prikloketten

De GGD Zuid-Limburg zet nu gemiddeld 30.000 boosterprikken per week. Wanneer de opschaling ingaat is nog niet duidelijk. De GGD wil dat zo snel mogelijk realiseren. De GGD kan opschalen omdat er extra personeel is gevonden. Daardoor kan het aantal vaccinatiepunten in Maastricht worden vergroot van 14 naar 28 prikloketten.

Vaccinaties

In Noord-Limburg worden op dit moment tussen 30.000 en 35.000 vaccinaties per week gezet. De GGD heeft extra mensen geworven en er zijn ook meer dan 80 medewerkers van de GGD die gaan helpen. Door die extra medewerkers worden er extra vaccinatieloketten geopend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!