Drukte voor sorteercentra en bezorgers PostNL

Afbeelding ter illustratie
De decembermaand is in volle gang en daarom is het doorwerken geblazen voor de bezorgers van PostNL en de medewerkers in de sorteercentra in Born en Venlo. "We hebben nog alles onder controle, maar we verwachten dat volgende week pas de echte piek komt."
"Deze drukte hoort bij de tijd van het jaar", zegt pakketbezorger Jack Hendrix. "Sinterklaas is net het land uit en de kerstman neemt zijn plek over. Het zijn leuke dagen om te werken, maar het is wel doorwerken", aldus Hendrix.

Record

Vorig jaar noteerde PostNL al een record van 1,7 miljoen pakketten die op een dag verstuurd werden. "Dat hebben wij de dag na cybermonday al verbroken. Toen zijn er ongeveer twee miljoen pakketten verstuurd", zegt Patrick Vosbeek, depotmanager van PostNL in Venlo. "We verwachten dat we volgende week voor de kerstdagen weer die aantallen zullen krijgen. PostNL heeft al tijdig opgeschaald door meer arbeidskrachten in te zetten. "Maar dat ging niet gemakkelijk omdat het erg lastig is om momenteel aan personeel te komen", zegt Vosbeek.

Gecontroleerd verwerken

Door de opschaling kan PostNL twee miljoen pakketten per dag gecontroleerd verwerken. "We hebben nu zo'n 30% extra capaciteit. Dus we maken ons geen zorgen", zegt de depotmanager. "Het is op dat moment wel even flink aanpoten, maar we hebben het volste vertrouwen dat we alle pakketten tijdig kunnen verwerken. Hopelijk bestelt de consument op tijd. Dan zullen de pakketjes ook voor de feestdagen op de deurmat liggen", aldus Patrick Vosbeek.

Werkdruk

Momenteel werken er zo'n 450 mensen dagelijks In Venlo om de duizenden pakketen weg te werken. Er wordt er meer van het personeel verwacht dan in de rest van het jaar. Die werkdruk is soms voelbaar.. "Ja het hoort erbij", zegt Jack Hendrix. "Maar het is nog wel goed te doen. Je zult een extra stap moeten zetten aangezien je bij meer huishoudens en meer pakketten moet afleveren, maar het loopt nog niet de spuigaten uit."