L1mburg Centraal: opvang regelen door sluiting basisscholen

Afbeelding ter illustratie © L1
Vijf maanden na het hoogwater, onzeker of TEFAF 2022 doorgaat en meer Limburgs nieuws

Limburg en het coalitieakkoord

Een noodfonds voor het klimaat en de stikstofproblematiek, de kinderopvang wordt grotendeels vergoed, de basisbeurs voor studenten komt terug en op termijn wordt het rekeningrijden ingevoerd. Enkele hoofdpunten uit het vanmiddag gepresenteerde coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en de ChristenUnie. Opvallend, er komt geen extra geld voor de zorg. Gouverneur Emile Roemer is vooral benieuwd naar de praktische vertaling van het papieren akkoord.
Bekijk hier de hele reportage

Opvang regelen want de basisscholen gaan eerder dicht

Het is natuurlijk het gesprek van de dag bij veel ouders: nu de basisscholen een week langer kerstvakantie krijgen, moeten zij zorgen dat er opvang is voor de kinderen. Vanuit Den Haag is er het dringende advies om niet terug te vallen op oppas-opa's en oppas-oma's. Maar als beide ouders een fulltime baan hebben, is er vaak geen andere keus.
Bekijk hier de hele reportage

Vijf maanden na het hoogwater: de Oliemolen in Heerlen

Veel gedupeerden voelen zich niet gehoord bij de gemeente en de overheid. Als ze al verzekerd zijn voor de schade hebben ze vaak nog geen geld ontvangen of is de levertijd voor spullen enorm. We gaan terug naar de mensen die tijdens de watersnood in het nieuws kwamen, zoals het echtpaar Reeskink van de Oliemolen in Heerlen met hun bed and breakfast. Na vijf maanden wachten ze nog steeds op geld en kunnen ze niet beginnen met het herbouwen van hun B&B.
Bekijk hier de hele reportage

Onzeker of TEFAF 2022 doorgaat

De wereldberoemde kunst- en antiekbeurs TEFAF staat op losse schroeven vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom corona. De TEFAF zou in maart plaatsvinden in het MECC in Maastricht. Tientallen kunsthandelaren zouden zich alsnog hebben afgemeld omdat de situatie te onzeker is. Het bestuur van TEFAF komt later in een digitale vergadering bij elkaar. Verslaggever Jo Cortenraedt is bij het MECC in Maastricht met de laatste stand van zaken.

Ger Koopmans over het coalitieakkoord

Omzien naar elkaar en vooruitkijken. Dat is het motto van het coalitieakkoord dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie woensdagmiddag gepresenteerd hebben. De weg er naartoe duurde lang, heel lang. Het is zelfs de langste formatie ooit. We praten erover met Ger Koopmans, oud-Tweede Kamerlid en oud-gedeputeerde voor het CDA.
Bekijk hier de hele reportage