L1mburg Centraal: Welke nieuwe maatregelen krijgen we?

Afbeelding ter illustratie © iStock
Om 19:00 uur is er een nieuwe coronapersconferentie, wat kunnen we verwachten, opvang 500 asielzoekers in evenementenhal Oostrum, Mathijs Harkema kartte met Max Verstappen en meer Limburgs nieuws.

Welke nieuwe coronamaatregelen staan ons te wachten?

De basisscholen en de buitenschoolse opvang gaan vanaf volgende week dinsdag al dicht om het aantal coronabesmettingen te beteugelen. De avondlockdown wordt verlengd tot en met 14 januari. Het demissionaire kabinet geeft dinsdagavond weer een coronapersconferentie waar deze zaken aan bod zullen komen. Het leek na de eerdere maatregelen iets beter te gaan, maar nu gooit de besmettelijke omikron-variant roet in het eten.
Bekijk hier de hele reportage

Limburg in de ban van het virus, aflevering 3

Hoe is de stemming onder het volk en hoe is het gesteld met onze veerkracht in deze vierde golf van de coronapandemie? In onze serie 'Limburg in de ban van het virus' laten we Limburgers uit alle delen van de samenleving aan het woord. Vandaag: een burgemeester, een lerares en een artiest.
Bekijk hier de hele reportage

Opvang 500 asielzoekers in evenementenhal Oostrum

De gemeente Venray gaat op korte termijn 500 vluchtelingen opvangen. De evenementenhal in Oostrum is daarvoor als locatie aangewezen. Daar zullen de asielzoekers zo'n vier maanden verblijven. De gemeente heeft dinsdag van het kabinet de opdracht gekregen de opvang van de asielzoekers te regelen. Het college van burgemeester en wethouders moet ervoor zorgen dat zo snel mogelijk alle maatregelen getroffen worden om de evenementenhal klaar te maken voor de opvang en begeleiding van de vluchtelingen.
Bekijk hier de hele reportage

Max-fan (80) uit Tegelen terug uit Abu Dhabi

De meeste fans zijn weer terug van de Grand Prix van Abu Dhabi. Ook Jac Testroote is inmiddels weer terug. De 80-jarige fan uit Tegelen verloor zijn vrouw twee maanden geleden en kreeg de reis cadeau van zijn zoon.
Bekijk hier de hele reportage

Mathijs Harkema kartte met Max Verstappen

Iemand die Max Verstappen al wat langer kent, is Mathijs Harkema. Hij is één van de weinige Limburgers die samen met Verstappen de baan heeft mogen delen. In hun kartperiode kruisten elkaars wegen op de kartbaan in Genk.
Bekijk hier de hele reportage