Oud-leraar over Verstappen: 'Doorzetter met pit'

Afbeelding ter illustratie © Xavier Dieben met zijn klassefoto uit 2006 waar Max Verstappen op staat
Meester Xavier Dieben zag zijn leerling Max Verstappen als iemand met een sterke persoonlijkheid die altijd beleefd bleef. "Maar hij liet absoluut niet met zich sollen."
Dieben, werkzaam als leraar bij basisschool De Boomgaard in Maaseik, is ontzettend trots op zijn oud-leerling. In 2006 gaf hij de huidige wereldkampioen les in het vierde leerjaar. Dieben was destijds vierentwintig en had dus toen dezelfde leeftijd als Verstappen nu heeft.

Pittig karakter

Meester Xavier wist vijftien jaar geleden al dat Max een groot talent was op de kartbaan. Maar dat hij ooit wereldkampioen zou worden in de Formule 1, hield hij niet voor mogelijk. "Dit is wel heel erg bijzonder. Je zag toen al dat Max een sterke persoonlijkheid en een pittig karakter had. Hij liet absoluut niet met zich sollen. Toch was hij wel altijd correct en beleefd naar mij en zijn klasgenootjes. Ik denk dat hij mede door dat pittige karakter en doorzettingsvermogen nu ook wereldkampioen is geworden."
Klassenfoto Basisschool De Boomgaard schooljaar 2006/2007 (linksonder op de voorste rij zit Max Verstappen hurkend) © Xavier Dieben

Klassenfoto

Achter in de klas heeft Dieben op een prikbord de klassenfoto hangen uit het schooljaar 2006/2007. Hij wil hiermee zijn huidige leerlingen inspireren en laten zien wat ze allemaal kunnen bereiken. "Ik heb mijn leerlingen het afgelopen jaar kennis laten maken met Max Verstappen. Ze vinden het ontzettend gaaf dat hij hier op deze school les heeft gekregen van mij. Vanochtend kwamen al mijn leerlingen ook heel enthousiast het klaslokaal binnen gerend om te vertellen dat ze de race gezien hadden", vertelt de oud-leraar van Verstappen.

Ouderavond

Max Verstappen was toen al bijna elk weekend op de kartbaan te vinden. Ondanks zijn drukke agenda had Verstappen wel altijd netjes zijn huiswerk af en was hij nooit afwezig tijdens toetsen. "In het begin merkte ik eigenlijk niet zo veel van het feit dat hij vaak dagenlang onderweg was met zijn vader. Hij had immers altijd alles netjes op tijd af. Tijdens de ouderavonden had ik ook niet zo heel veel bijzonders te vertellen aan ouders Jos en Sophie."