Kindercentrum Hoera sluit locaties tussen kerst en nieuwjaar

Afbeelding ter illustratie © iStock
Hoera Kindercentra sluit tussen kerst en nieuwjaar alle 35 locaties, inclusief het hoofdkantoor in Panningen. Dat heeft de kinderopvangorganisatie besloten. De druk op de medewerkers is volgens directeur Rudie Peeters te hoog.
Hoera Kindercentra biedt opvang aan ongeveer 3000 kinderen in Weert, Nederweert, Leudal en Peel en Maas.

Drastisch

Peeters noemt de sluiting in een interview met Omroep P&M een drastisch besluit, maar het is volgens hem onvermijdelijk. De werkdruk is erg hoog en ook het ziekteverzuim loopt op. Het opnemen van een verlof kan daarom niet. "De grens is bereikt", aldus Peeters, die het voorstel ook met de ondernemingsraad en oudercommissie besprak.

Verlof

"Op dit moment liggen de verlofaanvragen tussen de 70 en 80 procent. Dat betekent dat ik de aanvragen nu moet weigeren. Ik ben er bang voor dat mensen gaan uitvallen en zo voor langere tijd niet inzetbaar zijn. Dat is niet de oplossing."

Duidelijkheid

Andere opties, zoals een aantal locaties sluiten, zijn ook besproken, echter hou je volgens Peeters dan het probleem. "We willen duidelijkheid geven aan het personeel en de ouders. Dat verdienen ze."

Geld terug

Ouders die in week 52 opvang afnemen bij Hoera Kindercentra kunnen hun geld terugvragen of de uren te goed houden. Die kunnen dan tot eind volgend jaar worden opgenomen.