Hoop: Coronacrisis door ogen van mensen met een beperking

Afbeelding ter illustratie © L1
Het theatergezelschap Theater Kleinkunst speelt dit weekeinde in de gloednieuwe zaal van 't Gasthoes in Horst twee keer de voorstelling 'Hoop'.
In Theater Kleinkunst maken acteurs met en zonder een verstandelijke beperking al vele jaren voorstellingen.

Geheim

De voorstelling gaat over de emoties en gevoelens die tijdens de coronapandemie bij de acteurs hebben gespeeld. Al een jaar werken ze toe naar dit moment. "Ik heb er super veel zin in", zegt Kevin, een van de acteurs. Maar wie wil weten waar het stuk over gaat, moet volgens Kevin maar komen kijken.

Hoop

Volgens regisseur Kitty Korebrits zijn de acteurs er helemaal klaar voor. "Het is nog een beetje apart zo zonder publiek, maar ze zijn er zeker klaar voor." Korebrits verwacht dat het publiek met hoop naar huis gaat. "En vertrouwen dat mensen sterker zijn en dat als wij rekening gaan houden met elkaar dat er heel veel mogelijk is."
Volgens Korebrits zijn er geen verschillen tussen mensen met of zonder beperking. "Iedereen heeft dromen. Niemand is graag alleen en iedereen wil mensen om zich heen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!