1Lunch: Gedoe met ontsteken grootste Limburgse kerstboom

Afbeelding ter illustratie © L1
Gedoe met het ontsteken van de grootste kerstboom van Limburg in Roermond, medewerker Rijkswaterstaat raakt gewond bij verkeersongeluk en kalkoenen zijn door corona nog meer in trek met de kerst. Dit en meer in de 1Lunch.

Grootste kerstboom van Limburg ontstoken in Roermond

In Roermond is de televisietoren vrijdagmorgen onthuld als de grootste kerstboom van Limburg. De hele decembermaand schittert de 157 meter hoge toren met lampjes en lasers. De kersverse gouverneur Emile Roemer mocht alle vroegte het licht ontsteken. Dat ging alleen niet helemaal volgens plan. Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie

Opletten: geen treinen tussen Heerlen en Sittard dit weekend

Zaterdag en zondag is er werk aan het spoor tussen het traject Heerlen en Sittard. Hierdoor rijden daar geen treinen en moeten reizigers met bussen reizen. Lees hier meer.

Ongeluk op A73: twee gewonden naar het ziekenhuis

Een medewerker van Rijkswaterstaat is vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat hij werd geramd tijdens het begeleiden van een vrachtwagen met peg naar de vluchtstrook. Dit gebeurde op de A73 bij Sint Joost. Lees hier meer.
Afbeelding ter illustratie © Fer Traugott

Een week in het Zuyderland: het zorgcentrum

De zorg piept en kraakt. Medewerkers zijn moe, uitgeput en vallen uit. L1 liep een week mee in de Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen en keek door de bril van het zorgpersoneel. Vandaag het verhaal van een verpleegkundige van zorgcentrum Lemborgh. Lees hier meer.

Kalkoenen door corona nog meer in trek met de kerst

Het ziet er naar uit dat Kerstmis opnieuw thuis gevierd gaat worden, met kalkoen op het menu. Dat is te merken bij de kalkoenslachterij van Ger Coolen in Heythuysen. In totaal moeten er zo'n 1100 kalkoenen worden klaargemaakt, verpakt en verstuurd. Lees hier meer.