Theo Bovens lid Raad van Toezicht Zuyd Hogeschool

Afbeelding ter illustratie © L1
Oud-gouverneur Theo Bovens wordt vanaf 1 februari lid van de Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool. Momenteel is Bovens nog waarnemend burgemeester van Enschede.
De benoeming van Bovens vindt plaats op voordracht van de Centrale Medezeggenschapsraad van Zuyd Hogeschool. Zuyd Hogeschool is een instituut voor het hoger beroepsonderwijs in Zuid-Limburg met locaties in Heerlen, Maastricht en Sittard.

Goed ingevoerd

Voorzitter Marja van Dieijen van de Raad van Toezicht omschrijft Bovens als iemand die goed is ingevoerd in het hoger onderwijs en onderzoek als voormalig voorzitter van het College van Bestuur van de Open Universiteit en als plaatsvervangend directeur van de Economische Faculteit van de Universiteit Maastricht.
"Bovendien heeft hij zich onder meer als gouverneur sterk gemaakt voor de verbinding tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid en regionale verbondenheid", aldus Van Dieijen.

Vier jaar

De zittingstermijn van een lid van de Raad van Toezicht bedraagt vier jaar en kan één keer voor eenzelfde periode worden verlengd. Bovens was eerder ook van 1986 tot en met 2003 achtereenvolgens gemeenteraadslid, fractievoorzitter en wethouder in Maastricht.