Video: Rieu voor het eerst in anderhalf jaar weer op podium

Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens
Voor het eerst sinds anderhalf jaar stond André Rieu woensdagmiddag weer op het podium met zijn Johan Strauss Orkest. 12.000 man in Lissabon dansten en zongen mee met een mondkapje op. "Een feest weer. Het was een soort booster, voor het orkest en het publiek", reageerde Rieu achteraf.
Het was de aftrap van een reeks van vier uitverkochte concerten in de Portugese hoofdstad.

Verantwoord

"Hier liggen weinig mensen op intensive care vanwege de hoge vaccinatiegraad, dus daarom kunnen onze concerten hier doorgaan. Ik ben optimistisch voor de toekomst. Langzaam maar zeker komen we uit deze pandemie. Muziek helpt daarbij", vertelt Rieu. De bezoekers in Lissabon moeten een QR-code laten zien en een mondkapje dragen dat tijdens het concert niet af mag.

Kerstconcerten

Een paar weken geleden blies Rieu vanwege corona nog zijn reeks kerstconcerten af die gepland stonden in het MECC Maastricht, Wenen en Bratislava. "De bussen stonden klaar om te vertrekken. Maar de situatie in de ziekenhuizen is ook daar niet goed. Die liggen ook vol. Wij vinden het immoreel om dan te spelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!