Slachtoffer (21) alsnog overleden na aanslag in Maastricht

Afbeelding ter illustratie © Orange Media
De 21-jarige man die zaterdagmorgen is neergeschoten in Maastricht, is alsnog overleden aan zijn verwondingen. Woensdag nam zijn familie afscheid van hem in het ziekenhuis.
Na de aanslag werd hij met spoed naar het ziekenhuis gereden. Daar vocht de jonge twintiger dagenlang voor zijn leven.

Zwaardere aanklacht

Medische hulp mocht echter niet meer baten. Daardoor verandert ook de aanklacht van justitie tegen de vermeende schutter; 'poging moord' wordt 'moord'. Dinsdag wist de politie deze verdachte in te rekenen, nadat hij zichzelf had gemeld. Het gaat om de 29-jarige Chakib N. uit Maastricht.
Volgens getuigen schoot hij zaterdagmorgen gericht op de auto waarin het slachtoffer zat in de Burgemeester Kessensingel. Die reed vervolgens tegen geparkeerde auto's aan in de Lorentzstraat.

Motief onduidelijk

Het is vooralsnog onduidelijk wat de exacte aanleiding was voor de schietpartij. Beide mannen kenden elkaar wel, zo vertellen verschillende bronnen in gesprek met L1. De politie is nog druk op zoek naar een motief. Inmiddels zou verdachte Chakib wel een verklaring hebben afgelegd bij de politie. Zijn advocaat Alper Cinar wil niet op de zaak ingaan.

Talentvolle kickbokser

Chakib groeide op in Rotterdam en drugshandel bracht hem naar Limburg. Ooit was hij een veelbelovend kickbokser, maar in een interview vertelde hij dat geldproblemen bij hem thuis hem steeds meer richting het criminele pad leidden. "Mijn ouders gingen scheiden, moeder belandde in de schulden. Ze kwam in de schuldsanering en je krijgt dan vijftig euro in de week om van te leven."
Afbeelding ter illustratie © Track '88

Kiezen of delen

Naar eigen zeggen probeerde Chakib op een eerlijke manier aan zijn geld te komen, door bijvoorbeeld op de markt en in een supermarkt te werken. Uiteindelijk kwam hij toch in het drugsmilieu terecht. "Aan het einde van de maand had je dan een paar meier. Wat kan je dan doen? Je hebt je moeder, je hebt twee broertjes, de huur, dingen die betaald moeten worden. Het was kiezen of delen."

Vrouw gearresteerd

Hij verruilde Rotterdam bewust voor Maastricht. "Zodat mijn moeder niet wist wat ik deed. Natuurlijk had ze een vermoeden, maar ze wist ook dat ik altijd een harde werker ben geweest." In onze provincie leerde hij zijn vrouw kennen. Met haar runt hij een sportschool in Maastricht. Net als Chakib dat in het verleden was, is zijn vrouw een hoog aangeschreven bokstalent.
Chakibs partner is ook aangehouden in het onderzoek naar de schietpartij, net als zijn schoonmoeder, maar de politie heeft het duo al snel weer laten gaan. Chakib wordt later deze week voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Die bepaalt of de moordverdachte langer in voorarrest blijft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!