Een Huis Vol-gezin geraakt door brand: 'Spullen van pap weg'

Afbeelding ter illustratie © Romano Quaedackers
Een nachtmerrie voor de Heerlense familie Quaedackers, bekend van het NPO-programma Een Huis Vol. Een brand in de nacht van dinsdag op woensdag verwoestte hun woning.
Volgens de 17-jarige Romano Quaedackers was het huis niet meer bewoonbaar, maar er lagen nog wel dierbare spullen van zijn vader Michel in de woning. Michel overleed in 2019 plotseling op 57-jarige leeftijd. Hij liet 12 kinderen achter.

Foto's

Het verdriet is groot. "Diverse pc-spullen met foto's van pap zijn nu weg. Ook naar de kiekjes van mijn broertje kunnen we fluiten. Daarnaast stonden er nog enkele meubelstukken in het huis", zegt Romano.

'Hele nacht niet geslapen'

Romano zat rechtop in bed toen het nieuws hem bereikte. De eerste melding van de woningbrand aan de Van Rappardstraat kwam rond 00:05 uur binnen bij de brandweer. Een klein half uurtje later stond Romano's telefoon roodgloeiend. "Ik kreeg diverse appjes, maar geloofde het in eerste instantie niet. Je kunt je voorstellen dat ik de hele nacht niet heb kunnen slapen." Omstreeks 5:00 uur moesten de hulpdiensten weer in actie komen, omdat de brand oplaaide door de harde wind. De vlammenzee zorgde voor een groot gat in het dak en de gehele bovenverdieping is uitgebrand.

Brandstichting en arrestaties

Romano vermoedt dat de brand is aangestoken. Ook de brandweer denkt dat. "Het lijkt erop dat er sprake is van brandstichting", verklaart een woordvoerder van de brandweer. Verder politieonderzoek zal dat moeten uitwijzen.
Agenten hebben wel diezelfde nacht drie inzittenden van een auto op de A73 bij Venlo aangehouden. Dat gebeurde rond 1:30 uur. Het gaat om een 34-jarige Venlonaar, een 43-jarige vrouw uit Heerlen en een jongen (16) uit Venlo. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting. Momenteel vindt het verhoor plaats op het politiebureau en later worden ze voorgeleid.

Uit huis

De tiener zegt dat de familie in november heeft besloten om te verhuizen, omdat moeder Nadine niet meer wilde terugkeren naar Heerlen. Negen kinderen zijn ondergebracht bij pleeggezinnen en de overige drie wonen begeleid. Voor december moesten ze het huis verlaten.

Twee seizoenen op tv

Het gezin was in 2014 en 2020 te zien in het programma Een Huis Vol. Kijkers konden binnenkijken bij grote families met soms meer dan tien kinderen. De realityserie was dit jaar genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!