Onderzoek enorme kostenoverschrijding Buitenring Parkstad

Archieffoto Buitenring Parkstad © L1
Er komt een eindevaluatie van de gang van zaken rond de aanleg van de Buitenring Parkstad.
Het Limburgs Parlement is daar in grote meerderheid voorstander van, zo bleek in een statencommissie.
CDA-statenlid Johan Geraats zei absoluut te willen weten hoe het project financieel zo gigantisch uit de hand is gelopen. Zelf noemde hij onder meer grondverwerving, te luxe aanleg en de kosten van compensatie.

Geen 125 maar 446 miljoen

Bij de start de randweg werd nog uitgegaan van 125 miljoen euro. Uiteindelijk kostte de weg volgens de laatste gegevens 446 miljoen euro.
VVD-statenlid Leon Bastiaans sprak van een project dat 'over de kop is gegaan' om allerlei redenen die exact op tafel moeten komen. SVL, PvdA en GroenLinks wezen ook op het grote belang om lessen te trekken voor de toekomst uit het dossier Buitenring.

Nog niet afgerond

Gedeputeerde Maarten van Gaans noemde het heel gezond bij dit soort grote projecten een evaluatie uit te voeren om als organisatie daarvan te leren. Wanneer het onderzoek precies begint, is nog onduidelijk. Dat komt omdat het project nog niet helemaal is afgerond. De voorkeur van de gedeputeerde is pas te beginnen als dat wel het geval is. "Alleen als dat heel lang gaat duren, zal ik aan de bel trekken", zei Van Gaans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!