Bisschop Smeets voelt zich iets beter na behandeling

© Archief L1
Het gaat naar omstandigheden goed met de ongeneeslijk zieke bisschop Harrie Smeets. Naar eigen zeggen voelt hij zich beter na een aantal chemobehandelingen.
De behandelingen slaan aan waardoor de hersentumor niet stopt met groeien, maar wel wordt afgeremd.
De bisschop hoorde in het voorjaar van 2021 dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij zit momenteel in een rolstoel en is halfzijdig verlamd.

Boodschap

Op dit moment voelt de bisschop zich redelijk goed. Hij is in staat om zelf de boodschap aan de gelovigen te schrijven die aan het einde van ieder jaar wordt voorgelezen in alle kerken in Limburg. Daarnaast is Smeets door de medicijnen die hij krijgt wat mobieler geworden. De situatie is nog steeds fragiel, maar de 61-jarige bisschop is dankbaar dat zijn bewegingsvrijheid wat groter is geworden. Als zijn gezondheid het toestaat, probeert hij dagelijks de eucharistieviering bij te wonen in de Munsterkerk in Roermond.

Geen ontslag

In september liet bisschop Smeets al weten dat hij nog niet moest denken om zijn ontslag in te dienen bij de paus. Daarnaast bracht hij in september samen met zijn familie een bezoek aan bedevaartsoord Lourdes.