Lex Nelissen op 72-jarige leeftijd overleden

© Jean Pierre Geussens
Lex Nelissen is zaterdag overleden. Dat meldt zijn zoon Rik op Facebook.
Nelissen, bekend als nachtburgemeester van Heerlen, was een culturele duizendpoot. Hij was eigenaar van Theater Lexor en directeur van Cultuurhuis Heerlen. Hij hielp zo verschillende Limburgse artiesten aan een netwerk en aan podiumervaring.
Ook runde hij een platenlabel en was hij zelf actief als dj, presentator, theatermaker en zanger. Liedjes als 'Tuin der Lusten' en 'Kus mich nog eine kieër' behoren tot zijn grootste hits.

Pizzeria-eigenaar

In een verder verleden was Nelissen onder meer discotheek- en pizzeria-eigenaar en koffie-importeur. Lex Nelissen kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Hij werd 72 jaar.

12 pillen

L1-verslaggever Ruud Kleinen was bezig aan een documentaire over Nelissen. Hij reageert geschokt: "Lex vertelde altijd met gespeelde trots dat hij '12 pillen per dag slikte' om overeind te blijven. Die pillen waren blijkbaar niet meer genoeg. Tijdens de opnames van de documentaire merkten we hoe belangrijk Lex was voor met name artiesten in de regio. Hij was een man die kon bewonderen met een kritisch oog. Hoe het met die film verder moet weten we op dit moment nog niet en dat is ook niet belangrijk. Ik vind dat de naasten van Lex eerst in alle rust afscheid moeten kunnen nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!