Martijn van Helvert nieuwe voorzitter MKB-Limburg

Martijn van Helvert © L1
Martijn van Helvert wordt de nieuwe voorzitter van MKB-Limburg.
Het voormalig CDA-Kamerlid uit Sittard wordt maandag voorgedragen. Hij neemt het stokje over van Monique Princen, die na zes jaar afzwaait. De leden van MKB-Limburg zijn geïnformeerd over de nieuwe functie van Van Helvert.

Kamerlid

Van Helvert is nu wethouder in de gemeente Roerdalen. Of hij beide functies gaat combineren is nog niet duidelijk. Eind maart nam de CDA'er na zes jaar afscheid van de Tweede Kamer. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen haalde hij niet genoeg voorkeurstemmen om een zetel te behalen.

Afscheid

Maandag zou Princen afscheid nemen van de collega's waarmee ze sinds 2015 nauw samenwerkte als voorzitter. Haar huis in Weert staat vol met bloemen, maar de boeketten zijn niet bedoeld voor haar afscheid als voorzitter van het Limburgse midden- en kleinbedrijf. Princen viel ruim een week geleden van de trap, en hield daar een forse knieblessure aan over. Er was al een rolstoel-scenario bedacht, maar na de coronapersconferentie van vrijdag moest het afscheid op de lange baan worden geschoven. "Dat vind ik wel moeilijk", zo zegt Princen. "Ik was liever gestopt op een ander moment dan deze nieuwe lockdown die het MKB weer zo hard raakt. Maar het is niet anders. Ik ben vooral trots op het feit dat ik deze club zo lang heb mogen voorzitten."

Het afscheid zou plaatsvinden tijdens een Algemene Ledenvergadering Venlo, waar alle leden ook een nieuwe voorzitter zou kiezen. Maar door de verscherpte coronamaatregelen is de ledenvergadering online.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!