Tweehonderd aanmeldingen voor WMC in Kerkrade

© Jean-Pierre Geusens
Voor het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade hebben zich 200 muziekgezelschappen gemeld. Verder is de inschrijftermijn verlengd tot en met 15 december.
Dat maakt de organisatie van het WMC vrijdagmiddag bekend. Het vierjaarlijkse, mondiale blaasevenement vindt plaats van 7 tot en met 31 juli 2022.

Valse start

De aanmeldingstermijn is verlengd om twijfelende gezelschappen de kans te geven om zich alsnog in te schrijven. Volgens de WMC-organisatie hebben met name de muziekverenigingen die uitkomen in de lagere concertdivisies vanwege de coronapandemie een valse start gehad in hun voorbereidingen. Door deze muziekclubs meer tijd te gunnen, hoopt de organisatie ze uiteindelijk aan het affiche toe te kunnen voegen.

Wereldkampioen

Begin november is al duidelijk geworden dat de wereldkampioen in de allerhoogste divisie, de Concertafdeling, verstek laat gaan: harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder doet niet mee in de Concertafdeling. Voormalig wereldkampioen Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden doet ook niet mee in de koningsklasse van het WMC.

Coronapandemie

Het WMC is een vierjaarlijks evenement en bestaat sinds 1951. De jubileumeditie van 2021 is vanwege de coronapandemie niet doorgegaan. Die editie vindt in juli 2022 plaats.

Wedstrijden

Het WMC heeft wedstrijden voor amateurblaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten. Deelnemende gezelschappen komen uit de hele wereld. De concertwedstrijden vinden plaats in de Rodahal en in Theater Kerkrade. De mars- en showwedstrijden zijn te zien in het Parkstad Limburg Stadion.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!