Losgebroken koe was drachtig: 'Afschieten enige optie'

© Fer Traugott
De losgebroken koe die donderdagochtend op de N280 bij Horn werd neergeschoten, was drachtig. In eerste instantie werd gemeld dat het om een stier ging, maar dat bleek later onjuist.
Veel mensen vragen zich af of er geen andere mogelijkheid was om het beest van de drukke weg te halen, door het bijvoorbeeld te verdoven. Volgens de politie was het beest doodschieten, met het oog op de veiligheid, echt de enige optie.

'Verdoving zou niet werken'

"Het beest had zo veel adrenaline in zich dat een verdoving niet zou werken", zegt een politiewoordvoerster. Het dier vangen zou ook onmogelijk zijn geweest. Daarom werd iemand met een vergunning ingeschakeld die na toestemming van de politie de koe mocht afschieten.
Door het incident ontstond er een kilometerslange file op de N280:

Gewonde vrouw

Het beest heeft bij de ontsnapping ook nog een vrouw verwond. Ze probeerde de koe op de Rijksweg tegen te houden, zegt een correspondent ter plaatse, maar werd daarbij omver gelopen door het dier. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De koe was ontsnapt uit een weiland in Beegden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!