CDA pleit voor alternatieve route landbouwverkeer Wanssum

© iStock
Het CDA in het Limburgs Parlement vindt dat er serieus moet worden gekeken naar een alternatieve route voor het landbouwverkeer in Wanssum.
Dat mag nu geen gebruik maken van de nieuwe provinciale rondweg om zo de doorstroming van het verkeer niet te belemmeren. Daarom rijden de landbouwvoertuigen nu door de dorpskern van Wanssum.

Onveilig situaties

"Maar dit levert ongewenste en onveilige situaties op en doet geen recht een de prachtige kern rondom het havengebied", zo stellen de CDA-statenleden Wouter IJpelaar en Emma Palmen in schriftelijke vragen. Daarbij denken zij met name aan fietsers, voetgangers en schoolgaande kinderen.

Motie

Eind vorige maand nam de gemeenteraad van Venray nog unaniem een motie aan waarin het college van B&W werd opgeroepen alles in het werk te stellen om de provincie op andere gedachten te brengen. Zodat landbouwverkeer van de rondweg gebruik kan maken en niet meer door de kern van Wanssum hoeft te rijden.

Dorpsraad

Ook de dorpsraad is een petitie gestart om dat te bereiken. De twee CDA-statenleden willen ook weten welke afspraken er in het verleden zijn gemaakt voordat de rondweg in september 2020 werd geopend.
Als een alternatieve route niet haalbaar is, vragen zij in ieder geval om extra veiligheidsmaatregelen voor de route door de dorpskern.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!