Welke flitspaal bij jou in de buurt leverde het meeste op?

Foto ter illustratie. © iStock
Iedereen erkent het nut ervan maar heeft er ook een bloedhekel aan: de flitspaal.
Op het kaartje hieronder, valt af te lezen welke flitspalen afgelopen maanden de kassa van de overheid het beste deden rinkelen.

Te snel of door rood

Een van de 'topscorers' staat aan de Weselseweg in Venlo. Daar gingen in de periode van mei tot en met augustus in totaal 8105 bestuurders op de bon. Van hen kregen 7996 een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid. En 109 ontvingen een bon omdat ze niet stopten voor het rode verkeerslicht en gewoon doorreden.
Wil je weten welke flitspaal in jouw buurt scoort? Bekijk dan het kaartje en lees daarna verder.

Bijna 3 miljoen boetes

Landelijk zijn in de periode mei tot en met augustus 2.977.737 verkeersovertredingen vastgesteld. Volgens het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zijn dat er ongeveer 300.000 meer zijn dan in dezelfde periode een jaar eerder en 700.000 meer dan in de eerste vier maanden van dit jaar.

Snelheidscamera's

De meeste boetes, 2,5 miljoen, zijn opgelegd wegens te snel rijden. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 2,2 miljoen. De meeste verkeersovertredingen zijn vastgesteld met behulp van digitale hulpmiddelen, zoals camera's en trajectcontroles. Op nummer twee staat de flitspaal.
Volgens het CJIB is het aantal boetes omhooggegaan, omdat er ook weer meer verkeer rijdt. Doordat steeds meer mensen weer naar het werk toegaan in plaats van thuiswerken, wordt het drukker op de wegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!