Introductieweek Maastricht (nog) geen besmettingshaard

© Jean-Pierre Geusens
De GGD Zuid-Limburg heeft geen significante stijging in het aantal positieve sneltestresultaten waargenomen tijdens de introductieweek voor studenten in Maastricht, de INKOM.
Dat meldt een woordvoerder van de GGD aan L1.

Incubatietijd

Hetzelfde geldt voor de resultaten van de reguliere pcr-testen. Ook daarover meldt de woordvoerder van de GGD dat "de licht dalende trend vooralsnog door lijkt te zetten". Omdat de incubatietijd van covid-19 tussen de twee en veertien dagen bedraagt, is het nog niet met absolute zekerheid te zeggen dat er in de toekomst niet alsnog een INKOM-effect zal optreden.

Geen grote studentenfeesten

Zo'n drieduizend studenten namen vorige week deel aan de INKOM in Maastricht. Vanwege het coronavirus waren er geen grote studentenfeesten, maar er was wel een uitgebreid aangepast programma. Studenten die niet voldoende beschermd waren door vaccinatie moesten bij deelname aan een activiteit een negatief sneltestresultaat van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien. Ook moesten ze zich online inschrijven voor introductie-evenementen, om zo het aantal deelnemers per activiteit beperkt te houden.

4000 tests

Bij het MECC zijn hiervoor 4200 tests afgenomen, vertelt de eigenaar van deze snelteststraat. Hoeveel van die testen positief waren, wil hij niet zeggen. Wel moet iedereen die een positief resultaat krijgt bij zo'n sneltest vervolgens ook een reguliere pcr-test doen.

Preventieve test

De GGD Zuid-Limburg roept studenten die hebben deelgenomen aan de INKOM op om zich vijf dagen na afloop van de introductieweek preventief te laten testen op corona. De studenten kunnen hiervoor een afspraak maken op 25 of 26 augustus bij de GGD.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!