Studenten opgelicht: betaald voor kamer die niet bestaat

© iStock
Een aantal buitenlandse studenten dacht een mooie kamer te hebben gehuurd in het centrum van Maastricht. Toen ze echter naar de stad kwamen om te verhuizen, bleek de kamer waarvoor ze betaald hadden niet te bestaan.
De politie heeft inmiddels verschillende meldingen ontvangen van voornamelijk buitenlandse studenten die zijn opgelicht. Om hoeveel meldingen het precies gaat, is niet duidelijk.

Waarschuwing politie

Het is niet voor het eerst dat studenten worden opgelicht tijdens hun zoektocht naar een kamer in Maastricht. Studenten zoeken vaak een kamer via internet en betalen van tevoren. Als ze dan later naar Maastricht komen, blijkt hun kamer helemaal niet te bestaan. De politie waarschuwt buitenlandse studenten in een bericht op Facebook, in het Engels en in het Nederlands. "Wees voorzichtig bij het afsluiten van een kamer/huurovereenkomst in Maastricht", meldt de politie aan de studenten. "Sluit geen huurovereenkomst af op internet zonder dat je de kamer hebt gezien. Ga eerst naar de kamer kijken voordat je iets huurt en geld overboekt."

Facebook

Ook in 2018 werden verschillende buitenlandse studenten op deze manier opgelicht. Op Facebook boden mensen destijds via een nepprofiel kamers aan. Ook toen moesten de studenten vooraf voor de kamer betalen, maar eenmaal aangekomen bij de locatie bleek er geen kamer te zijn. Van de oplichter hoorden ze vervolgens niks meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!