Toeristen twijfelen over bezoek Zuid-Limburg

© iStock
Toeristen twijfelen erover om naar Zuid-Limburg op vakantie te komen. Ook hotels en campings die niet in het getroffen gebied van de watersnood liggen krijgen veel vragen van mensen of ze welkom zijn.
“Ik heb wel 150 telefoontjes gehad van mensen die willen weten of ze het kunnen maken om bij ons op vakantie te komen,” zegt Daniëlle van de Bool van landschapscamping Alleleyn.

Epen

Op de hooggelegen vakantiebestemming van Van de Bool in Epen is geen druppel water te zien. Toch denken mensen van buiten Limburg dat de hele provincie in puin ligt vanwege de wateroverlast. Vakantieganger Kees uit Zuid-Holland krijgt veel berichten van vrienden die zich zorgen maken. “Mijn vrienden denken dat wij gevaar lopen, terwijl in het grootste deel van Zuid-Limburg er niets aan de hand is.”

Nieuwsuitzendingen

De beelden van de overstromingen en waterschade gaan als een lopend vuurtje over internet. Ook in de nationale nieuwsuitzendingen en talkshows op televisie zijn veel beelden te zien van de ravage die het water heeft aangericht. Visit Zuid-Limburg wil dat beeld van een 'oorlogsgebied' bij toeristen wegnemen. “Het is heel goed dat media daar ook aandacht aan besteden. Er is meer dan die kleine stukjes Valkenburg en Meerssen die nog even niet toegankelijk zijn. Voor de rest is Zuid-Limburg een prima plek om op vakantie te gaan", zegt marketing manager Manon Luijten van Visit Zuid-Limburg.
De toeristenorganisatie zet een overzicht van mogelijke vakantiebestemmingen op de website.

Vol

De camping van Daniëlle van de Bool in Epen staat helemaal vol. Toch drukt zij toeristen op het hart vooral naar Limburg te komen. Want wegblijven is namelijk veel schadelijker. “Het is nog een grotere ramp als nu niemand meer naar Limburg komt.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!