Roermond gaat bewoners rond Hambeek evacueren

© L1
Het waterpeil in de Hambeek in Roermond stijgt zo snel, dat de gemeente Roermond de bewoners van vijfhonderd woningen in de omgeving adviseert maatregelen te nemen. De situatie gaat volgens burgemeester Rianne Donders "ook tot evacuaties leiden."
Hoeveel bewoners moeten worden geëvacueerd, is niet duidelijk. Donders voorspelt dat "ook in Roermond bepaalde gebieden gaan overlopen. Maar we hebben nog niet alle informatie, want deze situatie is nieuw voor ons." Het water in de Hambeek, een zijtak van de Roer, wordt vooral opgestuwd doordat het water uit de Maas en de Hambeek hier samenkomt. Het is onduidelijk hoe groot het effect op het waterpeil in de Hambeek zal zijn.

Zelf maatregelen nemen

De burgemeester adviseert de bewoners van omliggende wijken zelf maatregelen te nemen door spullen veilig te stellen en eventueel elders onderdak te zoeken. Zo'n vijfhonderd woningen liggen in het gebied aan weerszijden van de Hambeek dat dreigt onder te lopen.
© Graphic: gemeente Roermond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!