Meldkamer Zuid-Limburg overspoeld met telefoontjes

De meldkamer krijgt sinds gisteravond aan de lopende band telefoontjes in verband met de wateroverlast.
Waar normaal gesproken enkele 112-meldingen per uur binnen komen, waren dat er gisteravond op twee uur tijd 172. De meldkamer heeft flink opgeschaald in de bezetting.
"Het is alle hens aan dek," zegt Danny Sleijpen, medewerker van de meldkamer. "Sinds gisteravond stromen de meldingen binnen over met name ondergelopen kelders en straten die onderwater staan."

Overbelasting

De brandweer heeft begrip voor de zorgen van mensen, maar benadrukt dat 112 echt alleen gebruikt moet worden voor levensbedreigende situaties.
"Mensen die echt een spoedeisende situatie hebben, moeten meteen geholpen worden", zegt Ricardo Knarren, teamleider van de meldkamer. "Dat lukt niet als we eerst allemaal telefoontjes van wateroverlast moeten beantwoorden."

Overlast

Voor de komende dagen wordt weer flinke regenval verwacht in met name het zuiden van de provincie. De brandweer roept op om in geval van wateroverlast eerst te kijken wat je zelf kunt doen. In geval assistentie nodig is van de brandweer, bel dan met de gemeente of met het nummer 0900 0904. Alleen bij spoed en levensbedreigende situaties dient het alarmnummer 112 te worden gebruikt.
Een overzicht van telefoonnummers van alle gemeenten in Limburg is te vinden op de website van de Veiligheidsregio Zuid Limburg, www.vrzl.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!