Dag na noodweer: 'Zitten huilen in stoel'

© L1 (Pascal Courbois)
Na een avond met hevig noodweer en veel wateroverlast neemt Limburg de schade op.
In Eygelshoven stonden de straten blank, maar woensdagochtend is het water gezakt en maken de inwoners de schade op. Een winkelier zegt in de L1 Nieuwsshow erg geraakt te zijn. "We hebben van ellende een potje gehuild in de stoel."

Onhoudbaar

Ze maakt een situatie als deze nu voor de tweede keer mee. "Het water kwam nu van alle kanten. Het was niet te houden." Het water is inmiddels uit haar winkel gepompt en er staat een droger om de vloer te drogen. Haar zaak is gesloten totdat de problemen zijn verholpen.

Straten stonden blank

Dinsdagavond rond 19:00 uur barstte de stortbuien los in Eygelshoven. Drie kwartier later was de wolkbreuk voorbij. Toen begon de ellende pas echt. Straten stonden blank en ook kelders vulden zich met water. Woensdagochtend ligt de straat vol zand en grind. "In de buurt wordt aan een rotonde gewerkt. Mogelijk is al het losliggende puin naar beneden gestroomd en heeft dat verstoppingen veroorzaakt", zegt de eigenaresse van de winkel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!