LVK-finale 2022 in Venray

© Jean-Pierre Geussens
De finale van het 46e Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) vindt in 2022 plaats in Venray. De Vorstenraad, een koepel van vijftien carnavalsverenigingen uit de gemeente, zorgt samen met de Stichting LVK voor de organisatie.
Over de exacte finalelocatie moet nog een beslissing worden genomen. Eerste keus was de Evenementenhal, maar het is nog niet zeker of die op 11 februari, de finaledag, beschikbaar is. Daarom wordt er ook onderzocht op welke plek in Venray een paviljoen kan worden neergezet.

Zonder beperkingen

De Stichting LVK gaat vooralsnog uit van een finale zonder beperkingen. "Mocht corona in februari onverhoopt toch niet onder controle zijn, dan hebben we in het afgelopen jaar genoeg ervaring opgedaan met andere scenario's", vertelt woordvoerder Ron Aspers. In 2021 werd de grootste liedjeswedstrijd van Nederland uiteindelijk beslist in een uitzending waarin de clips van de finaleliedjes werden uitgezonden.
Jan Arts van de plaatselijke organisatie rekent zich nog niet helemaal rijk. "We nemen wel een risico door vol in te zetten op een volwaardige LVK-finale met duizenden bezoekers. Maar dat is nu eenmaal de beleving die we willen."

Spik en Span

In 2016 was de finale ook al in Venray. In de Evenementenhal won duo Spik en Span uit Susteren het LVK toen voor de tweede keer met het liedje 'Kampioene van de nach'. L1 zendt de finale jaarlijks live uit.