Bastiaens beëdigd als nieuwe wethouder Maastricht

© Jean-Pierre Geusens
Frans Bastiaens is aangesteld als nieuwe wethouder in de gemeente Maastricht.
De politicus van de Seniorenpartij werd woensdag beëdigd en neemt daarmee officieel het stokje over van wethouder Jim Janssen, die een aantal weken geleden besloot zijn taken neer te leggen.

PvdA

Bastiaens is geen onbekende op het Maastrichtse politieke toneel. Zo was hij een tijd lang fractievoorzitter van de lokale PvdA-fractie. In 2018 stapte hij echter over naar de Seniorenpartij, waar de geboren Maastrichtenaar bestuurslid werd.

Kritiek

Op de aanstelling van Bastiaens kwam wat kritiek te staan vanuit enkele Maastrichtse oppositiepartijen. Die vonden het geen goed signaal om in tijdens van forse bezuinigingen een nieuwe wethouder aan te stellen, terwijl de opgestapte Janssen nog wachtgeld krijgt uitbetaald. Maastricht moet de komende jaren rond de 25 miljoen euro bezuinigen om de begroting rond te krijgen.

Rekening

Janssen besloot eind maart per direct op als wethouder vanwege de forse rekening die de gemeente ontving van interim-directeur Henk Dekkers die verbeteringen in het Sociaal Domein (WMO en Jeugdzorg) moest zien te bewerkstelligen. Hij bracht voor een half jaar werken een kwart miljoen euro in rekening, wat slecht viel in de Maastrichtse politiek gezien de bezuinigingsoperatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!