Slachtoffer sexting: 'Trek op tijd aan de bel'

© iStock
"Spreek erover met je ouders en stap op tijd naar de politie." Dat advies komt van de 18-jarige Laura die in Venray het slachtoffer werd van een digitale kinderlokker.
Verdachte Marcel J. wist enkele tientallen meisjes onder druk zover te krijgen dat ze naaktfoto's en filmpjes van zichzelf naar hem stuurden.

Kwetsbaar

De digitale kinderlokker wist toe te slaan nadat hij beweerde dat bij het Raayland College met geheime camera's op de toiletten allerlei foto's waren gemaakt van de slachtoffers. Als die niet deden wat hij hen opdroeg, zou dit materiaal massaal worden verspreid. Laura: "Als je zelf weet dat er geen foto's van jou zijn gemaakt, moet je er dus vooral niet op ingaan. Dat is mijn advies."

Schade

Volgens Laura heeft de dader grote schade aangericht in de Venrayse wijk het Brukske. "De impact hier is groot. Er zijn veel meisjes door hem bedreigd. Ik ken slachtoffers die nu in therapie zijn of niet meer naar school durven gaan."

Contactverbod

Maandag doet de rechtbank in Roermond uitspraak in deze strafzaak. Tegen de verdachte is onder meer vier jaar gevangenisstraf geëist. Ook zou hij zich verplicht moeten laten behandelen, krijgt hij een contactverbod en mag hij de komende jaren niet meer in Venray wonen als het aan de aanklager ligt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!