Gijzelnemer van Caberg Eric E. is 'roestige bom'

De woning van Eric E. aan de Largostraat in Maastricht wordt opgeruimd na de gijzeling in 2004. © L1
Eric E., de gijzelnemer van Caberg, is een 'roestige bom uit de Tweede Wereldoorlog'.
Dat zei een psychiater die de man onderzocht dinsdag tijdens de rechtszaak over het opheffen van de reclasseringsvoorwaarden van Eric E.

Nieuwe start
Eric E. hoopt op een nieuwe start. Hij heeft jaren doorgebracht in tbs-klinieken en woont inmiddels op zichzelf, maar moet zich nog steeds aan allerlei voorwaarden houden.

Gijzeling
De Maastrichtenaar gijzelde in 2004 in de Maastrichtse wijk Caberg zijn kinderen. Hij overgoot zichzelf in beschonken toestand met benzine en zwaaide vervolgens met een aansteker. Daarna sloot hij zich op in zijn woning aan de Largostraat en richtte hij een vuurwapen op toegesnelde agenten.

'Gijzelnemer van Caberg' hoopt na 14 jaar tbs op nieuwe start

Reclassering

De reclassering oordeelde tijdens de rechtszaak dat de voorwaarden beëindigd kunnen worden, maar een psychiater is het daar niet mee eens. De psychiater vergeleek Erik E. met een roestige bom uit de Tweede Wereldoorlog. "Het onstekingsmechanisme zit nog in de bom en als je er alcohol in gooit, dan kan hij weer actief worden." Ook justitie wil een vorm van toezicht houden. Eric E. zei zelf dat hij er 'klaar mee is'.

Beslissing

De rechtbank neemt over twee weken een besluit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!