Meer mensen verdronken in Limburg

© iStock
Vorig jaar zijn er in Limburg meer mensen verdronken dan in voorgaande jaren. Normaal schommelt het aantal rond de drie à vier verdrinkingen per jaar, in 2017 waren dat er zeven.
Dit wijkt af van de landelijke trend waar het aantal, 86 mensen, gelijk bleef aan 2016. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het hogere aantal in Limburg nog geen verklaring.

Dalend aantal

Uit cijfers van het CBS blijkt verder dat het aantal verdrinkingen in Nederland sinds de jaren 50 sterk is gedaald. De afgelopen tien jaar lag het aantal rond de 80. Opvallend is dat er vooral minder jonge kinderen verdrinken in Nederland.
De laatste jaren zijn het relatief vaker niet-westerse migranten die verdrinken. Met name hun kinderen zijn vaak het slachtoffer.
Hittegolf
Over het effect van de hittegolven van deze zomer op het aantal verdrinkingen kan het CBS nog niks zeggen. Wel is bekend dat in jaren met mooie zomers het aantal verdrinkingen vaak iets hoger ligt dan in jaren met minder mooie zomers. Ook dit jaar heeft de brandweer al een aantal malen een drenkeling uit het water moet halen.

Luister ook: Meer verdrinkingen In Limburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!