1Lunch: 'Verdwenen man gevoerd aan de krokodillen'

© Fer Traugott / Politie Limburg
* Brandweer rukt uit om ammoniaklek bij Chemelot* Hennepplantage verstopt in vrachtwagen* Limburg dit weekend onder een pak sneeuw
Winkelgebied ontruimd na gaslek in Weert
In Weert is een winkelstraat ontruimd vanwege een gaslek. Het lek is in een kelder ontstaan, maar ook daarbuiten zijn hoge concentraties waargenomen. Daarom is de omgeving door de brandweer afgezet. Lees hier verder.
© Weert de Gekste
Hennepplantage verstopt in vrachtwagen
In een loods in Beringe is een hennepplantage ontdekt, verstopt in een vrachtwagen met oplegger. De verhuurder van de loods kreeg klachten over wateroverlast en besloot de huurster te bellen om het probleem op te lossen. Toen de verhuurder de hennep zag, belde hij de politie. De vrouw sloeg op de vlucht, maar kon worden aangehouden. Lees hier verder.
Brandweer rukt uit om ammoniaklek bij Chemelot
Vanwege een ammoniaklek bij Chemelot hebben de hulpdiensten vanochtend alarm geslagen. De afrit van de A2 richting Urmond, de Urmonderbaan en enkele straten in de Geleense wijk Lindenheuvel werden uit voorzorg afgezet. Nadat het lek gedicht was, werden de wegblokkades opgeheven. Lees hier verder.
© Erwin Minkenberg
Limburg dit weekend onder een pak sneeuw
De handschoenen en sleeën kunnen dit weekend weer van zolder. Volgens Meteo Limburg is de kans groot dat de provincie dit weekend onder een pak sneeuw verdwijnt. Vanaf vrijdag moeten we al rekening houden met hagel en natte sneeuw. Ook na het weekend houdt het winterse weer aan. Lees hier verder.
Sneeuw in Heerlen, winter 2014-2015. © Arthur Hubers (1Limburg)
Onwerkelijk scenario: 'Vierwind gevoerd aan krokodillen'
Een van de scenario's rondom de verdwijning van Henk Vierwind is dat hij aan de krokodillen in België is gevoerd. Dat zegt een bron dicht bij het onderzoek. Vierwind verdween vier jaar geleden tijdens een rit richting Nederweert. Er is de afgelopen jaren op verschillende plekken naar de man gezocht, maar zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. Lees hier verder.