Brussel stemt in met Nederlandse steun voor luchthaven Beek

© iStock
De Europese Commissie in Brussel stemt in met een Nederlands steunprogramma voor Maastricht Aachen Airport.
Het besluit werd maandag in Brussel bekend gemaakt, naar aanleiding van de aanmelding in maart voor overheidssteun. Dat meldt het FD.

Problemen

De luchthaven kan wel een financieel steuntje in de rug gebruiken. De afgelopen jaren daalde het aantal passagiers en in 2013 belandde Maastricht Aachen Airport in financiële problemen. Toen schoot de provincie Limburg al te hulp. Nu kan de luchthaven in Beek rekenen op maximaal 10 miljoen euro vanuit het steunprogramma.

Nieuwe routes

Volgens gedeputeerde Twan Beurskens kan vliegveld Maastricht Aachen Airport zich eindelijk goed profileren als aantrekkelijke luchthaven. Het geld kunnen ze onder andere besteden aan luchtvaartmaatschappijen die nieuwe routes openen. Zij kunnen namelijk rekenen op een opstartsubsidie. Ook zijn er volgens gedeputeerde Beurskens concrete plannen om de ontvangst- en vertrekhal op te knappen.
Er is volgens de Europese Unie bij de plannen geen sprake van concurrentieverstoring, omdat de subsidies niet zijn bedoeld voor vliegbestemmingen waar omliggende luchthavens ook op vliegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!