Knoop doorgehakt: nieuw leven voor bekritiseerde Campus

© L1
Het Campus-complex in Kerkrade staat voor een grondige opknapbeurt, nadat het gemeentebestuur heeft besloten het bekritiseerde gebouw te laten herstellen.
Alleen de gemeenteraad kan de reanimatie van de Campus nog tegenhouden. Op 7 maart wordt er over het herstelplan gestemd.Opstartproblemen

Na wat opstartproblemen rondom de bouw, werd de Campus in 2005 met veel bombarie geopend. In datzelfde jaar werden er scheuren geconstateerd in bouwplaten. Het gebouw bleef echter in gebruik, tot en met 2012. Toen besloot burgemeester Jos Som het pand te sluiten, naar aanleiding van een confronterend rapport van ingenieursbureau Palte.


Rotte appel

Door de problemen en de daaropvolgende leegstand werd de Campus een rotte appel in de Kerkraadse fruitmand. Verschillende experts zouden nu hebben vastgesteld dat het gebouw veilig is, maar dat er nog wel een en ander vertimmerd moet worden voordat het weer in gebruik wordt genomen. Dat schrijft de gemeente in een persverklaring.


Complex dossier

Verantwoordelijk wethouder Jo Bok is content met het herstelplan. "We werken al jaren aan een oplossing voor de Campus. Het was een ingewikkeld en complex dossier. Ik ben blij dat er nu weer toekomst is voor dit prachtige multifunctionele gebouw. Ik hoop dan ook dat de gemeenteraad het collegebesluit onderschrijft zodat we snel aan de slag kunnen."