Eis: jaar cel voor wraakzuchtige klant heroïneprostituee

© Istock
Het Openbaar Ministerie (OM) eist een deels voorwaardelijke celstraf tegen Eric van der S. (40) uit Meterik omdat hij onder meer dreigde een heroïneprostituee uit Venlo te vermoorden.
Van der S. pikte op 14 januari van dit jaar onder invloed van een sixpack bier een heroïneprostituee op bij de Kaldenkerkerweg in Venlo. Omdat hij de vrouw twee keer eerder had betaald voor seks maar dit uiteindelijk niet had gekregen, besloot hij wraak te nemen.

Vier schoten
Van der S. reed ‘s avonds met de vrouw naar een verlaten veld bij Meterik. Daar bedreigde hij haar met een vuurwapen, schoot vier keer in de lucht en dwong haar al haar kleren en bezittingen in de kofferbak te gooien.

Eerbaarheid aangetast
Van der S. vertelde haar vervolgens dat ze moest rennen voor haar leven. Daarna reed de man uit Meterik weg. Volgens justitie heeft Van der S. de eerbaarheid van de vrouw aangetast, gedreigd haar iets aan te doen door te schieten en was bovendien sprake van verboden wapenbezit. In de rechtbank verklaarde Van der S. dat hij al snel spijt had van zijn daad. "Ik wilde haar alleen flink laten schrikken. Maar achteraf waren het zieke gedachtes."

Autistisch
Uit onderzoeken bleek dat Van der S. lijdt aan de autistische stoornis Asperger en dat hij een alcoholprobleem heeft. Daarvoor wordt hij inmiddels behandeld bij Vincent van Gogh-kliniek in Venray. Van het geëiste jaar cel zijn 7,5 maanden voorwaardelijk. Als die straf wordt opgelegd, hoeft Van der S. niet terug naar de gevangenis en kan hij zijn behandeling voortzetten.
Uitspraak over veertien dagen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!